torsdag 22 mars 2012

Njut av våren i Örebro län

I förra veckan blev Örebro kommun utsedd till Sveriges främsta friluftsstad! Grattis! Och det är klart att Örebro kommun förtjänar det epitetet. Med sevärdheter som det fantastiska fågelskådarområdet i Oset, Rävgången och Naturens hus, Karlslund med mera är Örebro både en stad där det naturligt finns vackra områden, men där det också tack vare politiska prioriteringar har blivit mer lättillgängligt att besöka dem.

Ansvarigt kommunalråd, Björn Sundin (S), skriver här på sin blogg om friluftsstaden.

Jag är glad för Örebro, men vill även passa på att lyfta några fler vackra naturområden i mitt hemlän. Tivedens nationalpark är en pärla i södra länet. De vackra Kilsbergen och i norr finns Bergslagen med orkidéer i Leja utanför Lindesberg, eller i Björskogsnäs nära Grythyttan. Orörda skogar och fredade naturreservat. Svindlande utsikt 425 m ö h i Kindla, Järleån och Knuthöjdsmossen med ett fantastiskt fågelliv. Vackra Nittälvsdalen norr om Kopparberg och Murstensdalen, söder om Loka Brunn.

Nu när det våras så finns alla chanser att ge sig ut i naturen och njuta av de vackra omgivningarna. Varför inte börja med att besöka Örebro län?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar