tisdag 2 juni 2009

Hur kommer det sig?

Hur kommer det sig att när Mona Sahlin, partiledare för Sveriges största parti, besöker Örebro i valrörelsen så blir det en liten spalt utan bild i Nerikes Allehanda? Hur kommer det sig att när moderaternas Fredrik Reinfeldt besöker Örebro i samma valrörelse så blir det stor bild på första sidan och två helsidor med text och bild i samma tidning? Kan det vara så att det spelar roll hur medielandskapet ser ut och att det märks som tydligast när det går mot val.

Lägg därtill att Mona Sahlin hade vid sin sida sittande EU-parlamentarikern Åsa Westlund som mycket väl kan stå upp för dagens och morgondagens socialdemokratiska europapolitik. Men Reinfeldt kom utan sin sittande EU-parlamentariker Gunnar Hökmark, moderaternas toppnamn i Europaparlamentsvalet. Hur kommer det sig? Kan det vara så att det hade varit svårare att hålla färgen om vad EU kan och ska göra för klimatet med Hökmark vid sin sida. För han har ju inte direkt röstat så hittills i alla fall. Kan det vara så att moderaternas strategi att det inte är så stora skillnader mellan socialdemokrater och moderater hade varit svårare att hålla sig till, med Hökmark vid sin sida? För han har ju röstat på helt annat sätt.

Mitt budskap. Det gör skillnad vem som bestämmer i Sverige och i EU. Låt ingen inbilla dig något annat. Använd din röst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar