torsdag 15 april 2010

För lite jobb och för mycket ökade klyftor

Det är för lite jobb, för mycket ökade klyftor och beskuren välfärd i den borgerliga regeringens vårbudget. Så kan jag enkelt beskriva finansminster Borgs senaste insats. Jag känner en stor oro över att se en leende Borg bygga Sverige svagare. För det är vad han gör, inte vad han säger, men vad han gör.

Man har misslyckats med den viktigaste frågan: jobben. Borgerligheten lovade att skapa fler jobb och minska utanförskapet. Det blev tvärtom. Det är inte minst allvarligt för Örebro län, här har många människor drabbats hårt av jobbkrisen.

Den borgerliga regeringen har bedrivit en ekonomisk politik byggd på idén att ökade klyftor ger jobb. Det är denna idé som ligger bakom att pensionärer beskattas hårdare och att unga arbetslösa lämnas i passivitet och att tiotusentals utförsäkras från sjukförsäkringen. Detta var medvetna val från regeringen innan och oberoende av finanskrisen. Och man fortsätter på den inslagna vägen.

Sverige är fortfarande ett bra land men Borg och hans gäng tar taktfast vårt välfärdsland i en annan riktning. Jag gillar det inte.

Jag vill ha en ny färdriktning som investerar i fler jobb och minskade klyftor. Vi måste ta tillvara på varje människas inneboende drivkraft. Tillsammans kan vi bygga varje människa och Sverige starkt.

Hjälp mig att se till att vi inte behöver se en moderat finansminister presentera budgeten efter valet 19 september. Inte för min skull utan för vår skull.

Läs gärna också Veronica Palms inlägg "Ärligt talat Borg".

2 kommentarer:

  1. Är det inte på tiden att ni Socialdemokrater slutar klaga på regeringen och kommer med egna förslag istället? Eller är det så att allt var bra i Sverige då Socialdemokraterna styrde under 12 år utan att arbetslösheten minskade och utanförskapet ökade? Det kan ju heller inte vara så att alla förslag vi hör från socialdemokraterna hittills inte är ekonomiskt möjliga då budgeten är omöjlig att få ihop. Kanske det är som under de 12 åren att vi skall låna till bidrag för att få det att gå ihop?
    Ta bort rut-avdragen och jobbskatte avdragen och höj a-kassan istället hur skulle detta kunna ge mer jobb? Nej kom tillbaks till verkligheten ni har förlorat er status som arbetarparti och blivit bidragsparti.

    SvaraRadera
  2. Är det inte dags att den borgerliga regeringen och dess företrädare tar ansvar för det Sverige som nu växer fram? Det är inte att klaga att ta sin utgångspunkt i den verklighet som råder och utkräva ansvar. Det är engagemang och en övertygelse om att det går att välja en ny färdriktning för fler jobb och minskade klyftor.

    SvaraRadera