onsdag 15 juni 2011

Herr R. vill inte alls tala om ideologisk grund och inspiration

Partiledardebatten i riksdagen är här. Reinfeldt har hittills vägrat möta Juholt i debatt. Nu är dagen här där statsministern och moderatledaren inte längre kan ducka. Och herr R. blev just så cynisk som han är i sin första debatt med Juholt. Svarade inte alls på frågorna om var han fått sin inspiration till att utförsäkra människor? Att låta klyftorna växa mellan de som har och de som inte har? Att ge hårdare villkor för förskollärare, lärare, undersköterskor och sjuksköterskor i form av större grupper och tyngre arbetsvardag? Att sälja ut a-kassan? Vilka sjuksköterskor har sagt att de har för hög lön? Var fick han sin inspiration?

Nej, Reinfeldt vill inte alls tala om skillnader i värderingar och ideologisk grund. Jag säger, det är bra Juholt. Vi ska tillsammans fortsätta att synliggöra ideologiska skillnader och värderingar och om hur vi inspireras till att forma framtiden. För det gör skillnad för politiken, och hur vår gemensamma vardag sedan formas.

Arbetets villkor, en hållbar tillväxt med fokus på sociala investeringar, det bygger Sverige och var och en av oss i vårt land starkare. Att det är i solidariteten som vi kan kan skapa en jobbtillväxt som alla kan få del av.
"Det måste finnas en idé bortom nästa bokslut", säger Juholt. Det är Juholt och socialdemokratins besked. För vi tar vår inspiration i jämlikhet och utveckling. Att vår frihet och vår tillväxt börjar i solidariteten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar