torsdag 31 december 2009

Gott Nytt valår!

Här hemma väntar hela familjen otåligt på nyårsfirandet. Det ska bli pulkaåkning, god mat och roliga spel i goda vänners lag. Ett nytt år känns alltid spännande och utmanande.

För mig är dock känslan störst att jag är trött på åren i opposition. Jag längtar till året 2010 och valet i september. Det borde vara enkelt. De borgerliga regeringsåren borde tala sitt eget språk. Idag får människor som drabbas av arbetslöshet klara sig bäst de kan på en 50 procentig a-kassa. Och det är många som drabbas. Idag väntar tiotusentals människor på ett försäkringslöst liv. Inte för att de bett om det, inte för att de blivit friska eller arbetsföra, inte för att en individuell bedömning gjorts utan för att en borgerlig regering bestämt att dagarna är slut. Fordonsindustrin kämpar för sin överlevnad. Satsningar på nya gröna jobb lyser med sin frånvaro. 100 miljarder av våra gemensamma pengar har istället lagts i enskilda människors fickor med mest hos dem som redan hade mest.

Ett nytt år betyder nytt hopp och nu också valår. Var och en av oss kan då bestämma sig om vårt lands framtid. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det ska innebära en socialdemokratisk ledd rödgrön regering för anständighet, framtidstro och hopp.

Gott Nytt År!

1 kommentar:

  1. Hej Matilda
    Jag håller med dig som Ivan sa, ett uttryck vi använder i Lerbäck, jag hoppas att vänstern, miljöpartiet och socialdemokraterna kan se till att alla orättvisor som de borgerliga har drivit fram kan rättas till så att alla kan få ett drägligt liv
    Gott Nytt År från familjen Holm i Lerbäck

    SvaraRadera