onsdag 5 maj 2010

Fler jobb, minskade klyftor och en grönare omställning

1 maj och rödgrön vårbudget. Det har varit en hektisk tid. Men kul. Nu är det bara att öka. Vi ska samtala oss fram hela vägen till valseger 2010.

1 maj startade för mig kl.10.00 i Degerfors med tåg och sedan tal på torget. En bild kan säga mer än tusen ord. Sedan till bilen med sikte på Askersund. Tåg och tal på torget vid 14-tiden. Sedan fort, fort mot Hallsberg, tåg och tal i Folkets Hus. Söndagen blev det lite familjetid i solen. Vi planterade fyra syrenbuskar. På kvällen var det dags att förbereda måndagens presentation av den rödgröna vårbudgeten. Måndagen var det full fart. Paneldebatt på Kävesta folkhögskola. Vidare till Örebro för rödgrön pressträff om vårbudgeten. Sedan, snabbt till Tvärsnytt. Vidare till rakt på sak i radio Örebro. Debatt med folkpartiets Johan Pehrson om vårbudgeten. Sedan tillbaka till tvärsnytt för inspelning. Något stressad hämtade jag sedan barnen lite sent på fritids och förskola. På kvällen blev det jag som läste godnattsaga men däremellan lite valledning lokalt och beställning av valarbetarvästar.

Så kan det se ut ibland, och då är det ändå en stund kvar till slutspurten i valrörelsen. Men jag känner mig mycket glad över att vi nu gett viktiga besked. Det är möjligt att välja en ny färdriktning för fler jobb, minskade klyftor och en grönare omställning. Nu är det upp till Reinfeldt, nu väntar vi på alliansen. Hur ska deras aviserade nya skattesänkarlöften på uppåt 80 miljarder finansieras? Vad av vårt gemensamma ska nu plockas bort? Hur ska mer av samma ge flera jobb? Resultatet hittills talar sitt tydliga språk. Ökade klyftor har gett 100 000 fler arbetslösa och 70 000 fler i utanförskap.

Läs gärna vår rödgröna vårbudget här. Eller lyssna på min och Johan Pehrssons debatt den 3 maj kl.15.00-15.30 på radion här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar