fredag 25 mars 2011

Kloka ord...

Mona Sahlins sista tal som partiordförande. Många kloka ord. Jag ska göra mitt allra bästa för att ta hennes goda råd, i detta sista tal, med in i framtiden. För om vi klarar av det så kan Mona Sahlin får rätt när hon gav oss ett citat från Håkan Hellström: ” Tro, när du går genom tiden, att det bästa inte har hänt än”

Här är Några kloka ord från Mona:

”Kärnkraften har upplevt en renässans på senare år. Förklaringen är främst i-ländernas ohämmade konsumtion och det enorma energibehov det skapar. Men en annan förklaring är klimatkrisen. Kärnkraftsutbyggnad är en frestande smitväg undan klimatutmaningen. Jag varnar för den. Vi ser redan hur blotta tanken kväver den nyss så starka utvecklingen på energiteknikområdet. Sverige kan göras modernt med hållbara energilösningar. Här finns en enorm utvecklingspotential, här finns jobbmöjligheter och unika tillväxtchanser för länder som ligger i fronten.”

”Den gröna drömmen lovar möjligheter till personligt ansvartagande för jorden och barnen – låt oss återuppliva den!”

”Vi har en tro på politiken och demokratin, tro på förändringen, tro på framtiden! Det går att göra skillnad och det måste vi förmedla.”

"Det finns inte någon rätt väg in, ingen rätt bakgrund, rätt yrke, klass, föräldrar, rätt ålder, rätt åsikt eller bostadsort för en socialdemokrat! Det finns inte höger- och vänsterfalanger i vårt parti – här finns socialdemokrater! Socialdemokrater som delar värderingar och visioner. Och jag vill aldrig mer höra en partivän säga om någon att det där är ingen ”riktig” socialdemokrat! Nu räcker det! Det är olika men enade, tillsammans, som vi är starka."

Läs hela Monas tal här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar