fredag 11 mars 2011

Tar nya tag

Tar tag i bloggandet igen. Jag gillar ju det. Dessutom har valberedningen presenterat förslaget till partiledare och partisekreterare så nu är det väl dags för nya tag.

Jag har några bestämda åsikter som jag menar är avgörande för att denna ledarduo ska bli framgångsrik. Fokus på ledarskap som måste präglas av öppenhet, lyssnande och framförallt ödmjukhet. Det är vad ett ganska sargat parti behöver och det är också nödvändigt för att fler ska ge sitt förtroende till socialdemokratins idéer. Fokus på generationsskifte. Det finns duktiga företrädare som är beredda att ta ett stort ansvar för partiet. Jag är övertygad om att ett förtroende för socialdemokratin är beroende av att också detta får synas. Avslutningsvis fokus på att endast 22% av de som arbetar röstade på arbetarepartiet socialdemokraterna i valet 2010. Det är helt oacceptabelt. Här behöver politiken utvecklas och socialdemokratins attraktionskraft stärkas. Vi måste helt enkelt med hjälp av våra gamla godingar som ”arbete åt alla” och ”från var och en efter förmåga till var och en efter behov” klara av att förnya politiken till att också innefatta de som är i arbete. Det är en viktig del av socialdemokratins framtidsutmaning.

Partiledare och partisekreterare är inte ensamma partiet. Politiken utvecklar vi gemensamt men det kräver ett ledarskap som stödjer detta. Det är upp till bevis Juholt och Jämtin. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs gärna andra kommentarer av partiledarvalet och framtiden exempelvis på Dagens Arena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar