onsdag 27 januari 2010

Alternativet är förödande

Vilken lättnad, Saab kommer att leva vidare. Företaget är verkligen katten med nio liv. Jag är mycket glad för var och en som arbetar på Saab, de kan nu se framtiden an med större hopp. För alternativet hade varit förödande. För svensk fordonsindustri men också för alla dem som gjorts arbetslösa i ett borgerligt Sverige. Vad regeringen gjort med våra välfärdsförsäkringar som a-kassa och sjukförsäkring är numera väl känt.

Mer av ökade klyftor och nedmontering av vår välfärd komma skall. Regeringen leds av Reinfeldt som på 90-talet själv skrev boken "Det sovande folket" och där vi idag tydligt kan se att här ligger Reinfeldts inspiration. Nu släpps ytterligare en bok, denna gång av moderaternas riksdagsledamot i socialförsäkringsutskottet, Helena Riviere. Här torgförs den moderata ideologin och människosynen i alla sin prakt. Den handlar om "Bidragssverige" och att socialbidraget är ett moraliskt problem. Här är ett utdrag ur boken:"ta ett djupt andetag och föreslå radikala förändringar, typ avreglering, avbidragifiering."

Det här är inte min framtid. Jag vill leva i ett anständigt välfärdsland. Jag är övertygad om att minskade klyftor gör att vi har råd med både jobb och välfärd. Att det är tillsammans vi, och var och en av oss, blir starkare. Det är tillsammans med andra som kreativitet kan födas, där nya mål kan sättas och där varje människas handlingsutrymme kan öka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar