torsdag 15 december 2011

Samtal med Kanadas ambassad om Kyotoprotokollet

Jag menar att Regeringen bör kalla till sig Kanadas ambassadör för att protestera mot att Kanada sviker sina åtagande i Kyotoprotokollet och hoppar av uppgörelsen.

Jag har själv varit i kontakt med den kanadensiska ambassaden för att förhöra mig om vilka skäl den kanadensiska regeringen lämnat för sitt agerande.

Den borgerliga regeringen i Kanadas beslut att lämna Kyotoprotokollet är allvarligt och hotar att få fler länder att svikna sina löften.

Kanada har i Kyotoprotokollet åtagit sig en minskning av utsläppen med 6 procent 2012 jämfört med 1990. Idag ligger utsläppen cirka 30 procent över 1990.

Men Kanada har också lämnat in ett frivilligt åtagande enligt den uppgörelse som blev vid klimatförhandlingarna i Köpenhamn 2009 och i Cancun 2010 att ha minsk 17 procent 2020 jämfört med 2005.

Jag fick beskedet från ambassaden att de nu arbetar med att uppfylla det åtagandet och det ser jag som positivt. Det är av oerhörd stor vikt att utsläppen börjar minska långt innan de avtal om utsläppsminskningar som Durbanmötet skissat på börjar gälla. Kyotoprotokollet är tillsammans med ländernas frivilliga åtaganden just nu vårt enda hopp att klara det.1 kommentar:

  1. Jag håller med dig Matilda! Vi som ser klimatfrågan som kanske den viktigaste uppgiften att ta itu med idag ska hålla efter världens beslutsfatttare!

    SvaraRadera