torsdag 16 april 2009

Vem vill bo i Anders Borgs kommun?

Den borgerliga regeringen har lämnat jobben och slarvar bort välfärden. De låtsas att det handlar om att prioritera välfärdens kärna. Men samma regering anser sig har råd att låna till skattesänkningar med 15 miljarder för de mest välbeställda.

I Anders Borgs kommun hämtas inga sopor, gräs och ogräs frodas, biblioteken är stängda, badhallen är borta, fritidsgårdar finns inte. Samlingslokaler och idrottsanläggningar förfaller. Föreningsliv får klara sig på egen hand. Reparation och underhåll av gång- och cykelvägar och lekplatser görs inte. På vintern plogas inga gator och det sandas inte heller. Inga investeringar görs för att företag ska kunna etablera sig i kommunen och inga nya bostadsområden planeras. Näringslivsstödet är borta och arbetsmarknadsenheten likaså.

Ändå räcker inte pengarna därför måste barnskötare, lärare och undersköterskor sägas upp. Välfärden för barnen och de gamla försämras. Arbetsvillkoren i välfärden är tuffare än någonsin. Kommunen kan inte locka någon att flytta in och de som kan lämnar kommunen. Därmed får kommuner ännu sämre skatteunderlag och mer nedskärningar måste göras.

Några med mer pengar på fickan kan rusta sina egna hus och sätta sina egna ungar i bra förskolor och skolor. Några kan betala de mycket högre avgifterna för det privata föreningslivet så deras ungar kan fortfarande få spela tennis. Några kan sätta sina gamla föräldrar i det fina privata äldreboendet. Men för många är livet svårt och framtidstron borta. Vem vill bo i Anders Borgs kommun?

1 kommentar:

  1. Hej

    Kul att se dig i bloggosfären. Antar att det är bäst att skriva en kommentar (om dn eller någon annan skulle titta in och räkna).

    Antar att du sett Youtube-videon om Anders Borg. Annars finns den på min blogg martin-nilsson.blogspot.com

    SvaraRadera