söndag 5 december 2010

Klimattoppmöte, here I come

Det är söndag och jag börjar resan mot klimattoppmöte i Cancun, Mexico. Familjen har vinkat av mig och jag fick faktiskt en extra kram. Detta trots att alla intygade att de klarar sig alldeles utmärkt utan mig den kommande veckan. Det syntes bara vara jag som åkte med den där blandningen av förväntan till nya erfarenheter samtidigt som jag bär ett litet stygn av dåligt samvete. Men nu är jag på väg.

Det ska bli riktigt spännande att få se internationella klimatförhandlingar på nära håll. Även om jag måste erkänna att jag hellre hade varit minister och fått påverka direkt än en observatör från oppositionen. Jag hoppas dock kunna få vara stolt över Sverige denna gång. Att jag kan få se Sverige rehabilitera sig i den internationella klimatpolitiken. Att Sverige kan vara med och återuppbygga de broar som raserades under Köpenhamnsmötet. Att vi tar vårt ansvar som klimatförändringarna kräver. Om viljan finns.

Jag kommer att försöka att ge mina intryck under veckan som följer, här på min blogg.

3 kommentarer:

 1. Hoppas du får en bra resa!
  Vi har precis varit där, fast på semester, men man märkte verkligen av att det stora mötet var pågång. Hela Cancun höll på att rustas upp (ny asfalt, måla i övergångställena och trottoarkanterna) - för att inte tala om alla poliser med ENORMA gevär i varje gatuhörn..

  Hoppas du hinner njuta av själva Mexiko oxå. Det är ett fantastiskt land!

  SvaraRadera
 2. Lycka till Matilda

  SvaraRadera
 3. http://maxalas.blogspot.com news,videos,online sport

  SvaraRadera